Sončna očala

V naši optiki vam nudimo širok spekter modnih, klasičnih in športnih sončnih očal za vse starosti, vse od najmlajših do najstarejših. Očala imajo po standardih UVA in UVB zaščito lahko pa jih prilagodimo tudi korekcijsko!

S strokovnim nasvetom vam pomagamo izbrati prava sončna očala za vaše potrebe ne glede na dioptrijo ali uporabnost in zaščito (visokogorski športi, vodni športi, ekstremni športi). 

 

 

Sončna očala za šport

Primerna za vse vrste športov, zimskih in letnih!

Adidas športna sončna očala

 

Sončna očala za voznike

 

Pazljivo je potrebno izbirati sončna očala voznikov, saj le ta ne smejo biti pretemna, morajo imeti dobro zaščito pred bleščanjem ter imeti pravi barvi odtenek stekelc da barvno ne popačijo okolice.

Pravšnji izbor so stekelca v sivo-zelenem, sivem, zelenem in rjavem odtenku, kaj vam odgovarja pa se odločite sami po občutku.

 

 

Zelo primerna so polarizacijska stekelca saj omogočajo optimalen pogled brez bleščanja. Na voljo je več blagovnih znamk, med njimi tudi Ray Ban in Serengeti!

Polaroidna sončna očala znamk Ray Ban in Serengeti

Pogled brez in s polarizacijsko lečo!

 (slika zgoraj in spodaj)

 

Sončna očala za otroke  

Pomemben poudarek so sončna očala za otroke, saj njihov vid in oko vse do najstniških let raste, se razvija in dopolnjuje. Primerna starost za prva sončna očala je le nekaj mesecev.

   

 

Vsa otroška sončna očala imajo vso potrebno UVA in UVB zaščito ter zaščito pred motečim bleščanjem. Očala so iz mehkih gumastih materialov, brez ostrih robov ali konic.

 

Julbo sončna otroška in mladinska očala  

 

Najpomembneje pri izbiri vseh sončnih očal je da so pravilne oblike in velikosti glede na obraz, v večini primerov pa so lahko izdelana v korekcijski obliki oziroma izdelana po vaši dioptriji.